GHHC stelt lijfsbehoud veilig

De hockeysters van GHHC spelen ook volgend seizoen op het hoogste niveau in Nederland. De uitwedstrijd tegen Bloemendaal ging met 1-0 verloren, maar omdat concurrent onderin MOP dik van Den Bosch verloor (5-0) speelde de ploeg van coach Marc Materek zich veilig.

Veilig
Met nog één wedstrijd te spelen is het gat met MOP vier punten. Hierdoor kan de ploeg uit Vught de Groningse vrouwen niet meer inhalen en is de veilige negende plaats definitief. De wedstrijd tegen Bloemendaal was zeer moeizaam van de kant van GHHC.

Slecht veld
Op een slecht bespeelbaar veld kwamen beide ploegen niet tot goed hockey. De gasten dwongen wel vier strafscorners af, maar wisten hieruit niet te scoren. Bloemendaal moest winnen om via de nacompetitie degradatie zien af te wenden. Dit lukte omdat vlak voor tijd Melle Spruijt een strafcorner achter keepster Jantien Gunter schoot.

Weer in de hoofdklasse
Lang werd er niet getreurd bij GHHC want dat de ploeg volgend seizoen weer in de hoofdklasse speelt is een prestatie van formaat. De Groningers hebben achttien punten uit 21 wedstrijden. Het seizoen wordt afgesloten op zondag 7 mei met de thuiswedstrijd tegen HDM.

Lees ook: GHHC zet belangrijke stap richting handhaving
Meer over dit onderwerp:
sport GHHC BLOEMENDAAL
Deel dit artikel:

Recent nieuws