College Tour met Lubach niet in Stad, maar in Amsterdam

© Merlijn Doomernik
Iets meer dan een week voor de opnames is de opnamelocatie van College Tour met Arjen Lubach verplaatst. De programmamaker wordt niet meer in Groningen, maar in Amsterdam geïnterviewd.
Volgens de NTR, dat het interviewprogramma College Tour maakt, was de animo dermate groot dat Pathé Tuschinski in Amsterdam als nieuwe locatie is vastgelegd.

'Toeloop was groot'

Oorspronkelijk zou Lubach worden geïnterviewd in de Der Aa kerk. 'Maar de toeloop was dermate groot dat we helaas hebben besloten het in Tuschinski te doen, daar passen 800 man in', zegt NTR woordvoerder René Takken.

College Tour in Stad

Kaartenbezitters kregen bij het bestellen te horen dat de opname sowieso in de stad Groningen zouden zijn. De locatie was nog niet bekend.

'Groningen is toch veel mooier, leuker en gezelliger?!'

Het verplaatsen van de opnames van Amsterdam valt bij sommige Goningers verkeerd.


Waarom niet ergens anders in Groningen?

'We hebben gepoogd een andere locatie te vinden, maar dat is niet gelukt. We vinden het heel vervelend, want we willen Lubach het liefste interviewen in zijn stad.' Eerder werden Nobelprijswinnaar Ben Feringa en turner Epke Zonderland wél in Groningen geinterviewd voor College Tour.

Kaarten weer inleveren

Groningers die niet naar Amsterdam willen reizen voor het programma kunnen hun kaarten weer inleveren, meldt de NTR.

'Sorry 050'

Lubach zelf reageert via Twitter. 'Heel jammer, maar ik begrijp dat ze alle geschikte locaties hebben geprobeerd', schrijft de programmamaker, gevolgd door een liefdestweet:

Lees ook:

-

-