Hoogezand-Sappemeer geeft nieuwe vergunning af voor mega-zonnepark

Er komt alsnog een vergunning voor de bouw van een mega-zonnepark bij Sappemeer. Dat besloot de gemeenteraad maandagavond.
Powerfield
Het bedrijf Powerfield wil bij Sappemeer 400.000 zonnepanelen plaatsen in een gebied van 117 hectare. Het is daarmee het grootste zonnepark tot nu toe in Nederland.

Dubbel belast
Sommige omwonenden zijn tegen de komst van de zonnepanelen. Zij vinden dat ze onevenredig zwaar belast worden, omdat ze wonen in een gebied dat ook al last heeft van aardbevingen door de gaswinning.

Zij tekenden bezwaar aan tegen de vergunning die de gemeente aanvankelijk had verleend, ook al omdat het college van b en w de raad te weinig had betrokken bij het verlenen van die vergunning.

Vergunning vernietigd
Zij kregen gelijk van de rechtbank in Groningen, die een streep zette door de omgevingsvergunning, met name omdat het college had verzuimd een zogeheten 'verklaring van geen bedenkingen' te vragen aan de raad.

Alsnog akkoord
Maandagavond ging een meerderheid van de raad alsnog akkoord met zo'n verklaring, met uitzondering van de fracties van Roodgewoon en het CDA.

Teleurstelling
Omwonenden van het zonnepark zijn teleurgesteld over het besluit van de gemeenteraad. Zij zeggen ook de vervolgprocedures op alle mogelijke manieren te zullen aanvechten.

Lees ook:
- Nieuwe fabriek moet 1,2 miljoen zonnepanelen per jaar gaan produceren
- Rechter vernietig vergunning zonnepark: 'Ik ben intens blij'
- 'Zonnepanelenfabriek open in 2019 in regio Delfzijl'
Meer over dit onderwerp:
zonnepanelen HOOGEZAND
Deel dit artikel:

Recent nieuws