Huisarts mishandeld in Groningen

© SXC Stock Exchange/Konrad Baranski
Een huisarts en een medewerker van een dokterspost in de stad Groningen zijn woensdag mishandeld door een 34-jarige man.
De Stadjer meldde zich voor een behandeling bij de dokterspost. Tijdens het gesprek met de huisarts werd de man boos. Door de huisarts zijn diverse pogingen ondernomen om de man rustig te krijgen, maar zonder het gewenste effect.

Meerdere klappen

De Stadjer vloog op een gegeven moment de arts aan en gaf hem meerdere klappen en schoppen. Meerdere medewerkers van de dokterspost waren nodig om de verdachte onder controle te houden. Hierbij raakte één van hen gewond en werden meerdere spullen in de dokterspost beschadigd. Beide slachtoffers deden aangifte tegen de man.
De politieagenten hebben de verdachte aangehouden en hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het cellencomplex.

Uitzonderlijk

Volgens Paul Rademaker, huisarts te Grijpskerk en voorzitter van de districtshuisartsenvereniging van Groningen, gaat het om een uitzonderlijk incident. 'In de Randstad gebeurt dit soort dingen wel vaker. Maar voor zover ik weet, is dit nog nooit in onze provincie gebeurd'.

Bewakers

'Als de dokterspost in november in dit jaar verhuist naar het Martini Ziekenhuis, dan worden de veiligheidsmaatregelen beter', vervolgt Rademaker. 'Er komen daar twee gescheiden wachtruimtes: één voor patiënten met lichamelijke spoedklachten en één voor ggz-patiënten. Bovendien zijn daar ook bewakers, die snel kunnen ingrijpen bij een incident.'