FC Groningen tegen AZ in eerste ronde play-offs

© RTV Noord
FC Groningen komt in de eerste ronde van de play-offs uit tegen AZ. De eerste wedstrijd is op woensdag 17 mei om 20.45 uur in het Noordlease stadion. De return staat gepland voor zaterdag 20 mei in Alkmaar. Aftrap ook om 20.45 uur.
Dit seizoen

Groningen won dit seizoen thuis met 2-0 van AZ. Bryan Linssen en Tom van Weert maakten toen de doelpunten. Het was destijds de eerste thuisoverwinning voor de FC. De uitwedstrijd in Alkmaar eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Tegenstander

AZ kende onder John van den Brom een stabiel seizoen. De Alkmaarders stonden constant in de top-zes van de eredivisie. De ploeg behaalde uiteindelijk 49 punten uit 34 wedstrijden. De bekerfinale werd ook bereikt, maar hierin ging AZ met 2-0 onderuit tegen Vitesse.

Eindsprint

FC Groningen kende een indrukwekkende eindsprint en haalde uit de laatste vier wedstrijden tien punten. Doordat alles op de laatste speeldag ook nog de goede kant opviel voor de Groningers is het tweeluik tegen AZ een passende beloning.

Lukkien

Ook voor de Winschoter Dick Lukkien wachten de play-offs, in dit geval om promotie naar de eredvisie. De hoofdtrainer van FC Emmen komt met zijn ploeg uit tegen NEC uit Nijmegen dat de eredivisie-status probeert veilig te stellen.

Tweestrijd

Het eerste duel van deze tweestrijd staat gepland voor donderdag 18 mei op de Meerdijk. Aanvang om 20:45 uur. De return in Nijmegen staat op zondag 21 mei op de rol en begint dan om 16:45 uur.