Arnold Kruiswijk nog twee jaar langer bij Vitesse

Arnold Kruiswijk blijft de komende jaren bij Vitesse. De 32-jarige verdediger uit Appingedam ondertekent komende week een contract tot medio 2019 bij de bekerwinnaar. Hij komt sinds de zomer van 2014 uit voor de Arnhemse club.
'Ik heb een aardig seizoen gehad en was transfervrij. Dan ga je toch over dingen nadenken.' Uiteindelijk koos Kruijswijk er dus voor om bij Vitesse te blijven. 'Interesse is er altijd wel, maar dat werd niet heel concreet.'

Primeur: een doelpunt

Kruiswijk speelde eerder bij Appingedam, FC Groningen, Anderlecht, Roda JC en SC Heerenveen. Dit seizoen stond de Damster even in het middelpunt van de belangstelling toen hij in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam zijn eerste doelpunt maakte in de eredivisie, na ruim driehonderd wedstrijden.

Snelste eigen goal

Ook voor FC Groningen heeft Kruiswijk trouwens gescoord, maar dat was in eigen doel. Het is het snelste eigen doelpunt uit de voetbalgeschiedenis. Kruiswijk werkte in september 2006 de bal in de thuiswedstrijd tegen Heracles na negen (!) seconden achter toenmalig doelman Bas Roorda.
Een terugkeer naar FC Groningen was volgens Kruijswijk niet aan de orde. De voetballer kocht onlangs wel een huis, onder de rook van de stad Groningen. 'Het is de bedoeling om hier na het voetballen weer te gaan wonen.'