Benefietavond voor buren ontplofte flat levert 66 euro op

De benefietavond voor gedupeerden van de flatexplosie aan de Julianalaan in Veendam heeft maar 66 euro opgeleverd. Lokale artiesten stonden er op het podium.
Het was de bedoeling geld in te zamelen voor omwonenden van het appartement dat op 19 april werd opgeblazen. Een verwarde man had het gas in zijn flat opengezet.

Misère vergeten

Volgens het Dagblad van het Noorden was wijkcentrum Dukdalf zaterdagavond vrijwel leeg. De entree was gratis, maar bezoekers werd gezegd dat een vrijwillige gift van twee euro gewaardeerd zou worden. In totaal waren er 33 bezoekers, die allen twee euro betaalden. Dat bedrag is overgemaakt aan de gemeente Veendam.
De benefietavond was naast het verzamelen van geld ook bedoeld zodat bewoners van het appartementencomplex 'even hun misère konden vergeten'. Maar geen enkele bewoner kwam opdagen.

Explosie

Tientallen omliggende appartementen raakten op woensdagochtend 19 april zwaar beschadigd bij de explosie. De verwarde man overleed, daarnaast waren er drie lichtgewonden. Acht gezinnen kunnen niet terugkeren.
Het bedrag van 66 euro is later verviervoudigd door een assurantiekantoor uit Apeldoorn.

Lees ook: