Voorzitter ondernemersclub in Winschoten opgestapt

© Archief (Altjo Wubbema)
Voorzitter Chris de Raaf van de Winschoter ondernemersvereniging Handel&Nijverheid is opgestapt. Volgens hem was het onmogelijk geworden om in het gespleten bestuur zijn functie nog te kunnen uitoefenen.
De Raaf werd vorig jaar gekozen bij de verkiezing voor een nieuwe voorzitter. Een groot deel van de leden van de vereniging keerde zich na de verkiezing tegen de nieuwe voorzitter. Er werd zelfs geprobeerd om de verkiezing ongeldig te laten verklaren.

Ledenvergadering

Sindsdien was de situatie onwerkbaar geworden. Vorige week koos De Raaf eieren voor zijn geld en legde de voorzittershamer neer. Voorlopig zit Handel&Nijverheid zonder voorzitter. 'Binnenkort komt er een ledenvergadering', zegt secretaris Martin Schipper. 'Daarin gaan we eerst de statuten veranderen. Nu is het zo dat de voorzitter uit ons midden verkozen. Dat is niet goed. daardoor zijn de problemen ook ontstaan'.

Eerst een bestuur

Als de statuten zijn veranderd, wordt eerst een bestuur gekozen en de leden daarvan kiezen hun voorzitter.
De Winschoter handelsvereniging heeft een lange geschiedenis van conflicten. Vele voorzitters passeerden de afgelopen jaren de revue. Of de rust nu terugkeert in het in twee kampen verdeelde Handel&Nijverheid? De tijd zal het leren.