Bouw gezondheidscentrum Delfzijl begint dit najaar

De gemeente Delfzijl wil in september beginnen met de bouw van het gezondheidscentrum aan het Molenbergplein. Het centrum komt in het voormalige postkantoor op de hoek van de Schoolstraat.
Het gezondheidscentrum wordt gebouwd vanwege de aanstaande sluiting van het Delfzicht ziekenhuis. In het nieuwe centrum komen onder meer huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers. Ook kunnen er röntgenfoto's en echo's worden gemaakt.

Geld nodig
De financiën voor het centrum zijn nog niet rond. De totale kosten worden geraamd op twee miljoen euro. De provincie wil drie ton bijleggen, maar Provinciale Staten moet hier nog groen licht voor geven. De gemeente Delfzijl is van plan één ton te investeren in het centrum. Daar gaat de gemeenteraad volgende week woensdag over praten.

Daarnaast wordt de NAM om een subsidie gevraagd. Zorgverzekeraar Menzis gaat onderzoeken of het mogelijk is contracten af te sluiten met een langere looptijd, zodat huisartsen investeringen kunnen doen. De Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) wil in ieder geval voor vijf jaar ruimte huren in het pand voor een servicepunt, met een optie op daarna nog eens vijf jaar.

Volgend jaar open
In het gezondheidscentrum moet ook een steunpunt komen van de gemeente Delfzijl, waar mensen vragen kunnen stellen over langer thuis wonen, financiën, jeugdzaken, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Mensen kunnen hier zonder afspraak terecht.

Naar verwachting gaat het gezondheidscentrum in de loop van 2018 open.

Lees ook:
- Gemeente Delfzijl steekt ton in gezondheidscentrum
- Komst gezondheidscentrum Delfzijl is bijna rond
- Regio Delfzijl houdt zorg dichtbij, ook na sluiting ziekenhuis
- Servicepunt OZG komt in voormalig postkantoor
Meer over dit onderwerp:
DELFZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws