Verdachten van belediging Sylvana Simons bestraft

Twintig van de 22 verdachten die Sylvana Simons zouden hebben belaagd en beledigd, zijn bestraft met werkstraffen tot tachtig uur en boetes tot 450 euro. Twee van de verdachten komen uit Groningen, één van hen krijgt een boete van 300 euro.

Die gaat niet in beroep tegen de straf. De ander, een minderjarige verdachte uit Veendam, hoort zijn straf later vandaag.

Alle verdachten was opruiing, bedreiging, belediging en discriminatie ten laste gelegd.

Facebook
Simons kreeg in mei vorig jaar op met name Facebook een stortvloed aan verwensingen over zich heen, nadat ze bekend maakte zich namens DENK kandidaat te stellen voor de Tweede Kamer.

Volgens de rechtbank hebben de verdachten met hun uitingen op sociale media de grenzen van de vrijheid van meningsuiting overschreden.

Zes termijnen
Zo ook dus de Groninger Freddy Klompmakers. Hij heeft geen spijt van zijn daad, wél van de woorden die hij gebruikte. 'De boete ga ik gewoon betalen. Je mag het zelfs betalen in zes termijnen van 50 euro.' Volgende keer zal hij even tot tien tellen.

Zwarte Piet
Een jaar eerder werd Sylvane Simons al mikpunt van woede en spot toen ze zich in de discussie over Zwarte Piet mengde. Zij stelde dat er landelijk beleid moest worden gemaakt om de knecht van Sinterklaas definitief van uiterlijk te veranderen.

Lees ook:
- Eis: 300 euro boete vanwege belediging Sylvana Simons
- Rechtszaak Sylvana Simons: 'Een taakstraf? Daarmee ga ik akkoord'
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws