Kamperen op Groningen Airport Eelde? Vergeet je goede idee niet

Halverwege juni kan het precies een weekend lang: kamperen op Groningen Airport Eelde. Je moet wel even je eigen tent of camper meenemen, én een innovatief idee voor een startup.

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni vindt dan het nieuwste Startup Weekend plaats op het vliegveld. Daarin werken ondernemers en studenten in een weekend een idee uit tot een business. De vorige edities vonden plaats in het oude postsorteercentrum bij het hoofdstation Groningen, maar nu ontvlucht het evenement de stad.

Landingsbaan
'Het is een te gekke locatie voor zoiets', zegt organisator Ralph Steenbergen. 'We zitten bij de voormalige Rijksluchtvaartschool, in het verlengde van de landingsbaan. Daar kan je met je tent, caravan of camper staan. En in het midden hebben we een net gerestaureerd monumentaal pand als hoofdruimte.'

Hard werken met gezelligheid
Het Startup Weekend draait al sinds jaar en dag om een heel weekend lang zwoegen aan een idee, maar slapen op de locatie was tot nu toe ongebruikelijk. Dat verandert deze editie.

'De vorige zomeredities hadden een thema', zegt organisator Maaike van der Post. 'Twee jaar geleden was het Food, vorig jaar was het Music & Sound. Dat was onze kleinste editie. We wilden nu iets nieuws doen dat echt bij Groningen past: heel veel gezelligheid en ondertussen keihard werken.' Zo kwam de organisatie uit bij de 'Summercamp' editie, inclusief vuurkorven, barbecuen, zwemmen en dus overnachten.

Ook Drenthe
De laatste zomereditie trok het Startup Weekend zo'n veertig deelnemers. Van der Post hoopt dit jaar op meer. 'Het is een samenwerking met Groningen Airport Eelde en de gemeente Tynaarlo en de provincie Drenthe doen ook mee. Zo kunnen we niet alleen Groningen maar ook Drenthe bereiken.'

Groningen Airport Eelde heeft dit jaar vaker een bijzondere bestemming. Zo vindt er in september de nachtelijke hardloopwedstrijd Airport Night Run plaats.

Lees ook:
- Airport Night Run: hardlopen over de landingsbaan
- Dit zijn de winnaars van Startup Weekend, Aquaton en Hacking Health
- Vijf redenen waarom Groningen een geweldige startup-stad is
Meer over dit onderwerp:
Startups groningenairporteelde economie EELDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws