Wildlands krijgt achtbaan

© Scott Cresswell, FLickr, Anne-Wil Meulman, bewerkt door RTV Noord
Wildlands Adventure Zoo in Emmen krijgt een achtbaan. Volgens directeur Frankwin van Beers is de tijd rijp om het park uit te breiden met een nieuwe attractie. Dat meldt het Dagblad van het Noorden dinsdagavond.
'Bezoekers blijven verrassen'

Voor de directeur is de keuze voor een achtbaan in de 'nieuwe dierentuin' geen vreemde. 'Het is belangrijk dat we de bezoeker blijven verrassen, zeker als je ziet hoe de markt zich ontwikkelt met nieuwe activiteiten. Nu kiezen we voor een uitbreiding zonder dieren: een spectaculaire attractie voor het hele gezin', zegt Van Beers

Racen

De achtbaan wordt maximaal twintig meter hoog en komt op een terrein van twee hectare groot, tussen parkeerplaats zuid en de savanne. Bij de baan komen twee banen waarop karretjes op hetzelfde moment beginnen, maar op verschillende tijden eindigen. 'Je gaat met elkaar het duel aan, vandaar de naam 'Family Duel Racer' zegt de directeur.

Capaciteit van 1.100 inzittenden

Twee groepen beginnen tegelijk, om vervolgens uit elkaar te gaan en weer samen te eindigen. De achtbaan krijgt een capaciteit van 1.100 inzittenden per uur. 'Zodat er geen lange wachtrijen ontstaan', zegt Van Beers.
De directeur wilde niet melden hoeveel geld er met de investering is gemoeid.

Lees ook: