Hrustic zit erbij: 'Potentie om vaste waarde Australië te worden'

FC Groningen viert de eerste goal van Hrustic.
FC Groningen viert de eerste goal van Hrustic. © JK Beeld
FC Groningen-middenvelder Ajdin Hrustic zit bij de definitieve selectie van Australië, dat volgende week een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Saudi-Arabië speelt. Daarna volgt de Confederations Cup.
Het is voor het eerst dat Hrustic bij de selectie van de 'Socceroos' zit. De 20-jarige middenvelder was ook in beeld bij Bosnië en Herzegovina, het geboorteland van zijn vader.

'Vaste waarde'

Maar de Australische bondscoach Ange Postecoglou is overtuigd van de kwaliteiten van Hrustic: 'Ajdin is een van de spelers die de potentie lijkt te hebben om in de toekomst een vaste waarde in de Australische ploeg te worden'', zei Postecoglou bij de presentatie van zijn selectie.
Hrustic kwam het afgelopen seizoen in vijf competitieduels in actie voor de Groningers. Daarin scoorde hij eenmaal.

Belangrijke wedstrijd

De 'Socceroos' spelen op 8 juni de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen het door Bert van Marwijk getrainde Saudi-Arabië. Australië staat in groep B van de Aziatische WK-kwalificatie op de derde plaats achter Japan en Saudi-Arabië. Slechts de eerste twee teams plaatsen zich rechtstreeks voor het WK van 2018, voor de nummer drie resteert een play-off.
Vijf dagen na het duel met de Saudi's oefent het team nog tegen Brazilië om vervolgens naar Rusland af te reizen voor de Confederations Cup.