PPG ziet af van overname AkzoNobel

Het Amerikaanse verfbedrijf PPG Industries zet het overnamebod op zijn Nederlandse branchegenoot AkzoNobel voorlopig niet door.

PPG liet in maart weten AkzoNobel - met een vestiging in Delfzijl - te willen inlijven en had zo'n 22,4 miljard euro over voor de Nederlandse verfgigant. Maar de leiding van AkzoNobel wees het bod af.

'Meer rust in de tent'
'Er is nu in elk geval wat meer rust in de tent', zegt Gerard Strikker, voorzitter van de ondernemingsraad van AkzoNobel Delfzijl. 'Wij zijn nu met andere vestigingen de mogelijke scenario's aan het bekijken.'

Uiterlijk 1 juni
De Amerikanen moesten uiterlijk 1 juni een bod indienen bij toezichthouder AFM. Werd er geen bod ingediend, dan moest PPG zich volgens de wet een half jaar lang gedeisd houden en afzien van nieuwe overnamepogingen.

Laatste poging
'We waren hoopvol dat het bestuur de voordelen van een combinatie van de twee bedrijven zou gaan inzien', zegt PPG-topman Michael McGarry. Hij zegt dat PPG vorige week middels een brief een allerlaatste poging heeft gedaan om het bestuur van AkzoNobel te overtuigen.

Consequent
'Het bestuur van AkzoNobel heeft consequent onze benaderingen afgeslagen en niet gereageerd op ons telefoontje en brief. Het is in het beste belang van PPG en onze aandeelhouders om ons bod op dit moment in te trekken.'

Daarmee sluit McGarry niet uit dat het bedrijf in de toekomst alsnog een bod op AkzoNobel uitbrengt. Maar daar moet PPG wettelijk gezien dus op z'n minst zes maanden mee wachten.

Lees ook:
- Deadline nadert: komt PPG nog met een bod op AkzoNobel?
- PPG-topman: 'Akzo is nog steeds heel defensief'
- AkzoNobel legt ook derde bod PPG naast zich neer
- AkzoNobel wil chemietak afstoten; wat gebeurt er met fabriek Delfzijl?
- Open brief PPG aan Akzo: 'Samen staan we sterker'
- AkzoNobel wijst nieuw overnamebod af
Meer over dit onderwerp:
Industrie economie GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws