De toekomst van De Toekomst in Scheemda is bekend

Een evenemententerrein. Dat wordt de nieuwe bestemming van De Toekomst in Scheemda.
Ondernemer Koen Meijer kocht de voormalig strokartonfabriek De Toekomst december vorig jaar. Begin dit jaar schreef hij met de gemeente Oldambt een wedstrijd uit voor het beste idee voor De Toekomst.
Er waren 92 inzendingen die meedongen naar de prijs van 5000 euro. Meijer riep het idee voor een evenemententerrein van de familie Poolman uit Vlagtwedde uit tot de winnaar. Een van de familieleden, Merlijn Poolman, organiseerde onder meer optredens en evenementen bij Jazzcafé De Spieghel. Dat sluit op 1 juli de deuren.

'Interesse uit binnen- en buitenland'

'Deze prachtige oude kartonfabriek en het enorme terrein er omheen zijn ideaal voor deze invulling', zegt Meijer. 'Er is nu al interesse getoond uit het binnen- en buitenland om hier iets te organiseren.' Volgens wethouder Laura Broekhuizen passen evenementen goed binnen de huidige bestemming.

Alternatief: waterpretpark

Ideeën die zijn afgevallen in de wedstrijd, zijn onder andere een opvang voor ouderenzorg en een waterpretpark. Volgens een gemeentewoordvoerder waren er verder verschillende inzenders die een Preston Palace-achtige invulling wel zagen zitten; een hotel met allerlei entertainment zoals een zwembad, golfbaan en bowlingbaan bijvoorbeeld.
Die ideeën werden het dus allemaal niet. 'Het winnende idee lag dichtbij wat Meijer zelf ook goed vond passen bij De Toekomst', aldus de woordvoerder. Meijer wil deze zomer de buurtbewoners uitnodigen om de plannen aan hen te presenteren.