Luchtballon is heet hangijzer in Groningse politiek

Een heteluchtballon die onlangs boven het Zuidlaardermeer voer, houdt de gemoederen flink bezig. Ook binnen de Groninger politiek is de ballon een heet hangijzer.
GroenLinks vraagt opheldering
De Statenfractie van GroenLinks heeft om opheldering gevraagd bij het provinciebestuur. Ze vindt dat de ballonnen te laag hangen boven het natuurgebied. GroenLinks Statenlid Harrie Miedema vreest voor vogels die uit hun nest kunnen vallen, doordat de ballonnen op geringe hoogte varen.

'Stel dat een zeearendjong hierdoor uit zijn nest valt. Dat mag toch echt niet.'

Met de wind mee
Miedema: 'Luchtballonnen kunnen met de wind mee gaan en daarom moeilijk bepalen waar ze terecht komen. Maar ze kunnen het wel zien aankomen en de hoogte aanpassen. Zo kunnen ze er rekening mee houden.'

Regels aanpassen
Miedema heeft vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over de verstoring. Hij wil dat het provinciebestuur gaat kijken naar de regels en deze zo nodig gaat aanpassen.

'Gejank om niks'
Op Twitter en in onze Facebookreacties wordt cynisch gereageerd op de vragen van GroenLinks. 'Dit bewijst dat die mensen achter het bureau niks beters te doen hebben', reageert iemand op Facebook. 'Wat kunnen ze janken om niks', een ander.'Vogels zouden uit hun nest kunnen vallen als luchtballonnen zo laag varen', aldus GroenLinks in de provincie. Ze vindt ballonnen boven het Zuidlaardermeer geen goed idee.

Posted by RTV Noord on Friday, June 9, 2017
Meer over dit onderwerp:
ZUIDLAREN
Deel dit artikel:

Recent nieuws