Rutte komt naar Groningen voor gesprek over bevingsproblemen

© Bart Maat / ANP
Demissionair minister-president Mark Rutte komt op 16 juni naar Groningen om te praten over de aardbevingsproblematiek. Hij gaat onder meer in gesprek met burgemeesters, provinciebestuurders, de Groninger Bodem Beweging en het Groninger Gasberaad.
Staat moet garant staan

Het nieuwe schadeprotocol en de versterkingsoperatie zullen belangrijke onderwerpen op de agenda zijn. Ook de rol van de Staat komt aan bod. De hiervoor genoemde partijen pleiten
voor harde toezeggingen. 'Er is nu een gezamenlijk document waarin staat dat de Staat garant moet staan. Nieuw is dit niet, maar het is goed dat we dit met z'n allen willen.'


Loppersum en Appingedam

In Loppersum spreekt Rutte met gedupeerden van aardbevingen en bezoekt hij een tijdelijke school. Ook gaat hij naar een zogenoemd versterkingspunt van de Nationaal Cöordinator Groningen in Appingedam. Bewoners kunnen daar terecht met bijvoorbeeld vragen over inspecties en eventuele versterking van woningen.
Petitie
Verder zal Rutte de petitie 'Laat Groningen niet zakken' van Freek de Jonge in ontvangst nemen. Deze is nu 203.000 keer ondertekend.

Lees ook: