Drie aanhoudingen bij drugscontrole in café (Update)

Bij een politiecontrole in café Bert en Ernie aan de Korreweg in Groningen zijn zaterdagavond drie personen aangehouden. Zij waren in het bezit van harddrugs.

Het gaat om een geplande inval. De politie had aanwijzingen dat er in het pand gehandeld werd in verdovende middelen.

Cocaïne en hennep
Twee mannen van 38 en 33 uit Stad hadden ieder zes wikkels wit poeder bij zich. Vermoedelijk cocaïne. De 33-jarige man had ook een aantal henneptoppen bij zich. Bij een 41-jarige man uit Stad werden zes bollen met vermoedelijk cocaïne en een joint gevonden.

Tijdens de inval werden het café en terras afgezet met schermen zodat niemand het gebied kon verlaten of betreden. Een drugshond controleerde vervolgens alle aanwezige personen.

Pillen
Naast de drie aanhoudingen trof de politie vier pillen aan bij een vrouwelijke bezoeker. Als een test uitwijst dat het drugs zijn, wordt de vrouw alsnog verhoord. Daarnaast werden op het terras nog drie wikkels met cocaïne gevonden. Daarvan is niet duidelijk wie de eigenaar was.

Verhoor
De drugs en het contante geld dat de aangehouden verdachten bij zich hadden zijn in beslag genomen. De drie verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Alle aangetroffen drugs worden zo snel mogelijk getest en vervolgens vernietigd.
Meer over dit onderwerp:
112nieuws GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws