Met 'Eelde' in het vizier borrelen de ideeën op

Een goed idee ontstaat bij een kampvuur en een biertje. Het is mogelijk een van de redenen waarom de zomereditie van Startup weekend Groningen een 'summercamp' werd. Deelnemers overnachtten voor het eerst tijdens het ideeënfestijn.


De overnachting in tenten is volgens de organisatie een toegevoegde waarde. Het draagt bij aan de sociale interactie. 'Het gaat niet zozeer om de startup die ontstaat uit dit weekend, maar een Startup weekend is meer een plek waar 'communities' gecreëerd worden', zegt organisator Luuk Hartsema van Startup weekend Groningen.

Van nieuwe sport tot hypotheken
Die communities werken in het gebouw van de voormalige Rijksluchtvaartschool Eelde aan de meest uiteenlopende plannen. Zo werkt een groep aan het creëren van een nieuwe sport, 'Switch' genaamd, en is een team bezig met het opzetten van een crowdfundingsplatform voor het verstrekken van hypotheken.

Al 100 kits verkocht
'Onze nieuwe sport is een combinatie van voetbal en handbal', zegt bedenkster Sietske Nederhoff. Maar welke potentie het heeft, durft ze niet te zeggen. 'Wel hebben we de eerste 100 kits met de benodigdheden voor deze sport al verkocht', vermeldt ze trots.

Dit kan groot worden
Het team dat de alternatieve hypotheek ontwikkelt gelooft in elk geval in haar eigen plan. 'Twintig jaar geleden dacht niemand dat internet heel groot kon worden', blikt Martijn van den Berg terug. 'We denken dat dit plan ook zoiets kan zijn.'

Lees ook:
- Kamperen op Groningen Airport Eelde? Vergeet je goede idee niet
- Nog geen product verkocht en toch al 'topondernemer'
- Ondernemers bruisen van ideeën tijdens Startup Weekend
Meer over dit onderwerp:
EELDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws