GroenLinks wil een oplossing voor acuut woningzoekenden

GroenLinks wil een oplossing voor mensen die acuut een sociale huurwoning zoeken in de gemeente Groningen, maar geen urgentieverklaring hebben.

'Het gaat om mensen van wie de leefomstandigheden behoorlijk zijn veranderd en die dringend op zoek zijn naar huisvesting', aldus GroenLinks in de stad.

Alternatief
'Wij willen dat het college naar een alternatief gaat zoeken, zodat deze groep mensen eerder in aanmerking komt voor een sociale huurwoning', zegt de partij.

Eerder lag in de gemeenteraad een voorstel voor een experiment met loting voor deze groep. 'Dat voorstel is tot onze spijt afgeschoten', vertelt GroenLinks. 'Wij willen het probleem van deze groep acute woningzoekenden nu weer onder de aandacht brengen.'

'Schrijnende gevallen'
GroenLinks-raadslid Petra Brouwer: 'Soms zijn er echt schrijnende gevallen, zoals mensen die door omstandigheden opeens moeten leven van een uitkering en de hypotheek niet meer kunnen betalen.'

Lange wachttijden
Door de lange wachttijden voor sociale huurwoningen duurt het voor deze groep lang voor ze een huurwoning vinden. Dat geldt vooral voor mensen die nog niet genoeg punten hebben opgebouwd. Huren in de vrije sector is meestal geen optie omdat ze moeten leven van een krap budget.

Lees ook:
- Hoe krijgen gezinnen in Stad sneller een huis?
- Raad verbiedt loterij deel sociale huurwoningen
Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad woneninstad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws