Verbouw nieuwe publiekstrekker Herestraat in volle gang

In de Herestraat is de verbouwing van het oude Bijenkorf-gebouw in volle gang. Spaanse bouwvakkers zijn druk bezig het pand in te richten voor de komst van modewinkel Zara. Die zit nu nog een paar honderd meter verderop, aan het begin van de Herestraat.

In september trekt de winkel definitief een 'ruimere jas' aan. Zara gaat door de verhuizing verdubbelen in winkeloppervlakte, van 2000 naar 4000 vierkante meter.

Peek & Cloppenburg
Het grote pand in het midden van de Herestraat werd ooit gebouwd voor kledingwinkel Peek & Cloppenburg. Sinds de sluiting van het Groninger Bijenkorf-filiaal in februari 2016 stond het gebouw leeg.

De verhuizing van Zara en de komst van nieuwe bedrijven levert zo'n vijftien procent extra loop op in de straat. Vooral jong publiek
Eric Bos - Groningen City Club

Publiekstrekker
Na de verhuizing van Zara is de Herestraat straks weer bijna helemaal gevuld. Dat vooruitzicht leidde al tot optimisme bij Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club.

'Een tijdje geleden stonden er veel panden leeg. De verhuizing van Zara en de komst van nieuwe bedrijven levert zo'n vijftien procent extra loop op in de straat. Vooral jong publiek. Zij komen af op de grote landelijke ketens, die bepalen wat de mode is.'

Monument
Wat er met het historische pand 'De Faun' - de huidige locatie van Zara - gebeurt is nog onbekend. Het was tot de komst van de Spaanse modegigant niet gelukt om een huurder voor het pand te vinden. Dat kwam mede doordat het door de monumentenstatus niet ingrijpend verbouwd mocht worden. Daardoor heeft het pand een beperkt etalageoppervlak.

Lees ook:
- De verbazingwekkende opleving van de Groninger binnenstad
- Binnenstad leeft op: 'Lang leve het echte winkelen!'
- Groningen City Club: Blij met nieuwe invulling 'Bijenkorfpand'
Deel dit artikel:

Recent nieuws