Piersma grijpt net naast zege in Zevenhuizen

Wessel Piersma uit Groningen is woensdagavond in Zevenhuizen tweede geworden in de derde etappe van de 35e Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier. De koers over 80 kilometer werd gewonnen door Patrick van der Duin uit Nieuw-Roden.

Frank Thomson uit de Stad werd derde. Zijn eerste podiumplaats bij de eliterenners. De drie vormden de kopgroep die na twintig kilometer koers wegreed uit een klein peloton. Vanwege de regen en een andere wedstrijd in Limburg verschenen slechts 36 coureurs aan de start.

Duidelijk de snelste
De drie kregen op een omloop van drie kilometer een maximale voorsprong van ruim twee minuten. Een eindsprint bracht de beslissing. Van der Duin was duidelijk de snelste. Hij nam ook de gele trui over van Bas Tietema. Van der Duin heeft overigens al laten weten de Meerdaagse niet uit te rijden.

Neijmeijer rukt op
Allard Neijmeijer uit Groningen eindigde als zevende. Net voor Pim Cazemier uit Den Horn die achtste werd. Paul de Haan uit Meedhuizen finishte als negende. In het algemeen klassement staat Tietema nu tweede en Neijmeijer klom naar de derde plaats.

De Meerdaagse gaat vrijdagavond verder in Noordhorn.

Lees ook:
- Jeff Vermeulen wint tweede etappe Wielermeerdaagse
- Rick Smit wint eerste etappe in wielermeerdaagse
- Wielermeerdaagse verwelkomt vijf Spanjaarden
Meer over dit onderwerp:
ZEVENHUIZEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws