Instellingen

Juwelier Oosterhof zit vast

© Archief RTV Noord (montage)
Juwelier Henk Oosterhof is vastgezet, omdat hij 'geen afdoende verklaring' wil geven voor de faillissementsfraude waarvan hij verdacht wordt. Hij moest zich maandagochtend verantwoorden tijdens een faillissementsverhoor bij de rechtbank in Groningen.
Het verhoor vond achter gesloten deuren plaats, in aanwezigheid van de curator. Volgens advocaat Henry Gerdes van Oosterhof was de rechter-commissaris niet tevreden over de antwoorden van de juwelier.
Ook bleek Oosterhof niet in staat om de benodigde stukken te overleggen. Hij is overgedragen aan de parketpolitie en overgebracht naar het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat in Groningen.

'Bedenktijd'

Volgens de rechter-commissaris heeft hij nu 'bedenktijd' gekregen om een antwoord te formuleren op de vragen. Over drie dagen wordt hij opnieuw voorgeleid en beslist de rechter of zijn voorarrest met een periode van dertig dagen wordt verlengd.
Ook de vrouw van Henk Oostehof was opgeroepen om een verklaring af te leggen. Zij liet vanwege ziekte verstek gaan. Het echtpaar verblijft sinds een paar dagen in een hotel vlak over de grens in Duitsland.

Maanden 'zoek'

De juwelierswinkels van Oosterhof in Veendam en Stadskanaal gingen in juni 2016 failliet. Oosterhof en zijn vrouw waren maanden 'zoek' en bleken al die tijd in Spanje te zitten. Hij wordt ervan verdacht spullen aan de boedel onttrokken te hebben, zoals zijn waardevolle klokkenverzameling.

Lees ook: