Twee No-Surrenderleden mogen rechtszaak in vrijheid afwachten

Twee No Surrender-leden uit Uithuizermeeden en Hoogezand mogen hun strafproces in vrijheid afwachten. De twee worden verdacht van de ernstige mishandeling, ontvoering en afpersing van een 47-jarig clublid uit Groningen.
De rechters zagen onvoldoende bezwaren om de mannen langer vast te houden. Ze blijven wel verdachten. 

Enkelband en contactverbod
De mannen (26 en 32 jaar) moeten zich houden aan strenge voorwaarden, zoals het dragen van een enkelband. Ook hebben ze een contactverbod met getuigen, clubleden en andere verdachten in deze zaak. Hierop zal streng worden gecontroleerd, aldus de rechter.

Strijkbout
Een derde verdachte van de gewelddadige afpersing van de 47-jarige Stadjer is een 29-jarige vrouw uit Eelde. Zij werd vorige maand vrijgelaten. In haar woning werd de Stadjer vorig jaar november ernstig mishandeld. Hij kreeg te horen dat een tatoeage met een strijkbout van zijn buik zou worden gebrand. Ook werd gedreigd zijn vingers af te knippen. Het slachtoffer moest vijfduizend euro betalen en deed dat uiteindelijk. Hij werd half ontkleed achtergelaten in een bos bij Glimmen.

Rechtszaak in november
Eerder werd ook al een 33-jarige medeverdachte op vrije voeten gesteld. Hem wordt verweten dat hij een ander clublid heeft bedreigd vanwege achterstallige contributie. Als hij niet betaalde, zou hem hetzelfde overkomen als de man uit Glimmen. 

De rechtszaak zal waarschijnlijk pas in november inhoudelijk worden behandeld. Van de in totaal zeven verdachten zitten nog twee personen vast. 

Lees ook:
- No Surrender-lid in afpersingszaak op vrije voeten
- 'Leden No Surrender wilden vingers Stadjer afknippen'
- 'No Surrender zit achter ontvoering halfnaakte Stadjer'
- Man belt aan bij wildvreemde: 'Help, ik ben ontvoerd!'
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws