De Maren praat met Marenland over betere regeling versterking

Huurdersvereniging De Maren gaat in overleg met woningcorporatie Marenland over een betere regeling voor huurders bij de versterking van hun woningen.
Met het oog op aardbevingen worden in de wijk Opwierde Zuid in Appingedam de eerste 64 huizen aangepakt. De huurders moeten dan voor de duur van de operatie naar een andere woning.

Slecht geregelde verhuizing
Die verhuizing is slecht geregeld, vindt huurdersvereniging De Maren. 'De meubels moeten in de woning blijven staan en valt onder de eigen verzekering', zegt voorzitter Martin Franken. 'Ik vind dat de bewoners recht moeten hebben op een vergoeding voor verhuiskosten. Marenland vindt dat niet.'

Bewoners protesteren daar tegen, weet Franken. 'Dit doen we niet, ik blijf in de woning en ze doen maar, is de reactie van de mensen', zegt hij.

Ik vind dat de bewoners recht hebben op een vergoeding voor verhuiskosten. Marenland niet
Martin Franken - Huurdersvereniging De Maren

Juridische stappen
Er wordt gedreigd met juridische stappen als er geen oplossing komt. Voorzitter Martin Franken van de huurdersvereniging overlegt maandag met de woningcorporatie. 'Ik hoop niet dat het zover moet komen. Wij willen een bevredigende oplossing, dus dat de bewoners kunnen kiezen tussen een vergoeding voor verhuiskosten of ontzorgen.'

Lees ook:
- Vernieuwingsplannen voor bevingswijk zijn in de herfst klaar
- Huurders en corporaties gaan hand in hand versterking tegemoet
- Huurders boos over puinhoop: 'De matrassen zaten vol schimmel'
- Complete woonwijk Appingedam moet worden versterkt
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok APPINGEDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws