'Feyenoordaanwinst Jerry St. Juste was altijd een Ajacied'

'Ik had wel verwacht dat Jerry een stap zou maken naar de top drie, maar ik had niet gedacht dat dat Feyenoord zou worden', zegt Gert Groefsema. Hij was jeugdtrainer bij SV Marum, de club waar St. Juste zijn carrière begon.

In zijn jeugd Ajacied
'Toen hij nog bij mij voetbalde in Marum, was hij een echte Ajacied. Ik weet niet wat er in die tussenjaren is gebeurd, Feyenoord is natuurlijk ook een mooie club.'

Jerry St. Juste heeft dinsdag in Rotterdam zijn handtekening gezet onder een contract van vier jaar.

Mooi compliment
St. Juste heeft ooit een uitspraak gedaan die Groefsema nooit meer gaat vergeten: 'Trainer Gert, als ik jou vroeger niet had gehad, had ik dit misschien wel nooit bereikt', herhaalt Groefsema de woorden van St. Juste vol trots.

Maar direct daarna maakt hij duidelijk dat hij niet alle eer wil hebben. 'Natuurlijk is zijn carrière niet helemaal aan mij te danken. Maar ik vind het fijn dat hij dat heeft gezegd, dat doet toch iets met je.'

Geen vergoeding
De club kan financieel niet meeliften op het succes van de voetballer. Volgens Simon Neef, voorzitter van SV Marum, krijgt de club geen vergoeding voor de transfer.

'Wij krijgen helaas geen geld. Jerry heeft te kort bij ons gespeeld om aanspraak te maken op een opleidingsvergoeding.' St. Juste heeft vanaf zijn zevende in de jeugd bij SC Heerenveen gespeeld.

Lees ook:
- Marumer vertrekt definitief naar Feyenoord
- 'St. Juste ondergaat dinsdag medische keuring bij Feyenoord'
- St. Juste bereikt akkoord met Feyenoord
- 'Feyenoord onderhandelt met sc Heerenveen over Groninger'
Meer over dit onderwerp:
sport Marum
Deel dit artikel:

Recent nieuws