Filmpje van Arjen Lubach figureert in Russische oppositiecampagne

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft een item uit Zondag met Lubach op zijn website geplaatst. Hij verwijst hier maandag via Twitter naar.
Het item van oud-Lutjegaster Arjen Lubach gaat over corruptie-beschuldigingen richting premier Dmitri Medvedev. Het filmpje heeft Russische ondertiteling.

'Kijken naar dit grappige verslag'
'Als je het, net als ik, hebt gemist, dan moet je kijken naar dit zeer grappige verslag van de Nederlandse televisie over de protesten in Rusland', schrijft de tegenstander van president Vladimir Poetin bij het filmpje op zijn website navalny.com.


Danscapaciteiten van premier
In het item, dat in Nederland op 2 april was uitgezonden, steekt Arjen Lubach onder meer de draak met de danscapaciteiten van de Russische premier.

Een Russische rechtbank heeft Navalny veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar vanwege verduistering. De zaak kan gevolgen hebben voor de politieke loopbaan van de oppositieleider, die in 2018 wil deelnemen aan de presidentsverkiezingen. Volgens Russische functionarissen maakt zijn veroordeling dat onmogelijk.


Internationale aandacht
Het is niet de eerste keer dat een filmpje van Lubach internationale aandacht krijgt. Het filmpje waarin hij Nederland voorstelt aan de Amerikaanse president Trump werd ruim tien miljoen keer bekeken. Daar werd trouwens ook een Groningse variant van gemaakt door GrunnenTV.


Lees ook:
- Lubach: 'Als ik een Amsterdam-kind was geweest, was ik makkelijker in het creatieve wereldje beland'
- 'America first, Grunnen second': wat is jouw ode aan Groningen?
- Zondag met Lubach: 'Geef Groningen een onafhankelijk schadebeoordelaar'
Meer over dit onderwerp:
LUTJEGAST
Deel dit artikel:

Recent nieuws