Omstreden tandarts Geertsema houdt er plotseling mee op

De stad-Groninger tandarts Peter Geertsema is plotseling met zijn werkzaamheden gestopt. Geertsema verblijft in het buitenland en heeft te kennen gegeven niet meer terug naar Nederland te komen.

Geertsema kwam in februari van dit jaar in het nieuws omdat hij een boete van 200.000 euro had gekregen van de Nederlandse Zorgautoriteit. Geertsema bracht honderden euro's teveel in rekening voor het plaatsen van een kroon bij zijn patiënten.

Dubai
De Groninger tandarts heeft ook een praktijk in Dubai. Of hij op dit moment daar ook verblijft, is niet bekend. Ook zijn advocaat mr. Sjobbema wil weinig kwijt over de beweegredenen van zijn client. 'Het is een trieste situatie. Een privé-aangelegenheid ook. Daarom kan ik niet veel zeggen'.

Wel zegt Sjobbema dat het nog meer zeer de vraag is of Geertsema doorgaat met zijn werkzaamheden in Dubai. De praktijk van Geertsema maakt een doorstart onder de naam Mondzorg Kliniek Groningen.

Bittere smaak
'Het personeel voelt zich erg overvallen door het plotselinge vertrek van de naamgever', zegt een woordvoerder. 'De medewerkers voelen zich eigenlijk in de steek gelaten en hebben er een bittere smaak aan overgehouden.'

Per brief
De patiënten zijn per brief op de hoogte gebracht. De praktijk met de overgebleven tandarts Cardoso gaat dus gewoon verder. Ook is een nieuwe tandarts aangetrokken. Onder het nieuwe bewind is meteen ook de betalingswijze van de behandelingen verbeterd.

Lees ook: Groningse tandarts krijgt boete 200.000 euro
Meer over dit onderwerp:
Groningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws