Boegbeeld Dick Kleijer zwaait af bij Bodem Beweging

'Genoeg is genoeg.' Met die mededeling kondigt secretaris en woordvoerder Dick Kleijer zijn vertrek aan bij de Groninger Bodem Beweging (GBB).

Hij laat in een verklaring aan de leden weten dat de tijd gekomen is om afscheid te nemen.'Om zoals met Bob Dylan te spreken: 'The Times They Are A Changin'. Ik voel de noodzaak om minder belast te worden en daadwerkelijk het gevoel te mogen krijgen een gepensioneerde te zijn', zegt Kleijer die bijna 70 jaar wordt.

'Ik ga niet achter de geraniums zitten. En ik blijf absoluut nog betrokken bij de Groninger Bodem Beweging, want daar ligt mijn hart', zegt Kleijer.

Vele interviews
Kleijer somt het vele werk van de afgelopen jaren op. 'Het is voor mij genoeg als secretaris GBB na ruim 13.000 mails in mijn GBB-inbox, na 1500 nieuwe leden ingevoerd te hebben, na vele persberichten en vele interviews voor radio en tv, na meerdere acties georganiseerd te hebben, na vele keren in de maatschappelijke stuurgroep op geheel eigen wijze van leer getrokken te zijn.' En dat is nog maar een klein deel van de werkzaamheden die hij opnoemt.

'Ik voel de noodzaak minder belast te worden'
Dick Kleijer-Groninger Bodem Beweging


Stimulerende tijd
Het boegbeeld van de laatste jaren benadrukt dat hij al die klussen niet alleen heeft geklaard: 'Ik realiseer me goed dat een dergelijk volume aan werk niet alleen aan mij, als secretaris, was voorbehouden. De overige bestuursleden hebben een vergelijkbaar volume aan bezigheden. Het was voor mij alleen te behapstukken omdat het een stimulerende tijd was binnen het bestuur.'

Opvolger
De opvolger van Dick Kleijer is nog niet bekend. 'Het bestuur gaat het zorgvuldig aanpakken, maar daar bemoei ik mij niet mee. Je gaat niet over je eigen graf heen regeren, dat doe je niet.'

Lees ook:
- Advocaten Bodem Beweging: 'Dit is een historische beslissing'
- Dick Kleijer: 'Ik begrijp goed dat mensen bij Pauw & Jinek hun eigen ruimte kozen'
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok LOPPERSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws