Werkstraf voor drankdiefstal op oudjaarsdag: 'Ik had het nodig'

Een man uit Sellingen is veroordeeld tot tachtig uur werkstraf voor het stelen van drank uit Grand Café - Hotel Martensplek in Tiendeveen.
De 45-jarige man sloeg op oudejaarsdag met een honkbalknuppel een ruit van het Grand Café in en ging er daarna met meerdere flessen drank vandoor.

Aan de drank
'Ik had een terugval en had drank nodig', verklaarde de verslaafde Groninger bij de politie. Hij werkte vroeger als kok in de horeca en raakte aan de drank. De laatste jaren ging het bergafwaarts met hem. Dat zijn vriendin in december hun relatie verbrak, hielp niet.

De inbraak werd vastgelegd op camera, waardoor de Groninger snel kon worden gelokaliseerd. Nadat hij bij de politie DNA had afgestaan, werd hij ook in verband gebracht met bloedsporen die in 2014 bij een vakantiewoning in Norg waren gevonden.

Vakantiehuisje
Volgens het Openbaar Ministerie had de man daar destijds proberen in te breken; er was braakschade aan de woning. Maar de Groninger ontkende dat. Hij was naar eigen zeggen de sleutels van het huisje, waar hij destijds logeerde, kwijt en wilde graag slapen.

De officier van justitie eiste 120 uur werkstraf, omdat ze van mening was dat de poging tot inbraak in Norg ook bewezen kon worden. De rechter oordeelde echter dat er te weinig bewijs was, waardoor de straf veertig uur lager uitviel.

Mishandeling
In september werd de man nog door de rechter in Groningen veroordeeld voor het mishandelen van zijn vader. Hij kreeg toen een werkstraf en werd veroordeeld tot behandeling voor zijn verslaving. Daar is de man inmiddels mee bezig.
Meer over dit onderwerp:
SELLINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws