Instellingen

Drafbaan Stadspark wordt geen feestterrein: weer kritiek op plannen

© Theo Sikkema/RTV Noord
De Raad van State heeft woensdag opnieuw een streep gezet door het bestemmingsplan voor het evenemententerrein Drafbaan in het Stadspark in Groningen.
Dat is gebeurd op aandringen van een omwonende die geluidsoverlast heeft van de dancefeesten en andere muziekevenementen.
De Raad van State heeft op een groot aantal punten kritiek op het bestemmingsplan. Dat staat honderd kleinere en zeventien grote evenementen toe, waaronder vijf dancefeesten met 75.000 bezoekers.Volgens woordvoerder Emmy de Jager heeft de gemeente onvoldoende duidelijk gemaakt wat er wel en niet mag op de Drafbaan. Zo is voor muziekevenementen niet omschreven hoe lang ze maximaal mogen duren.
Al eerder afgeschoten
In 2014 schoot de Raad van State het bestemmingsplan ook af. De gemeente Groningen repareerde het plan, maar ook dit nieuwe plan is door de Raad van State voor het grootste deel vernietigd.

Eerst bestuderen
De gemeente Groningen wil nog niet op de uitspraak reageren. Een woordvoerder laat weten: 'De gemeente bestudeert de uitspraak van de Raad van State om een heldere juridische inschatting te kunnen maken van de impact. Daarbij beraadt de gemeente zich uiteraard op de nu te zetten vervolgstappen.'