Kamperend in protest tegen sloopplannen van Nijestee

Kamperen in Stad. Niet om het mooie weer te vieren, maar uit protest. Dat doet een aantal bewoners van de Stephensonstraat in de Grunobuurt woensdag. Ze zijn het niet eens met de sloopplannen van woningbouwvereniging Nijestee.

Aan het begin van de middag staan er her en der op het braakliggende terrein achter de Stephensonstraat al wat tenten, dat worden er nog meer.

Vijftig tenten
'Wij zijn alvast begonnen. Maar er zijn ook nog gewoon werkende mensen hier in de straat, die komen aan het eind van de middag met hun tentjes', zegt Luuk Verpaalen, bewoner van de straat. 'We hopen dat er aan het eind van de dag veertig of vijftig tenten staan.'


Boos op Nijestee
De woningen aan de Stephensonstraat worden in oktober gesloopt, de bewoners moeten vertrekken. En daar zijn ze het niet mee eens. Nijestee gaat op de vrijgekomen plek pas over twee jaar bouwen, dus vinden ze de sloop te vroeg.

'Nu ga je in één keer zeventig huizen slopen en mensen verplichten een andere woning te zoeken, terwijl er woningnood is in Groningen', zegt Auke de Jong, die ook aan de Stephensonstraat woont.

Je verplicht mensen te verhuizen, terwijl er woningnood in Groningen is
Auke de Jong - bewoner

'We moeten dit jaar slopen'
Nijestee liet al eerder weten dat het niet langer kan wachten met de sloop. 'Wij hebben te maken met de flora- en faunawetgeving: we mogen alleen slopen als het broedseizoen voorbij is', legde directeur Pieter Bregman uit. 'Daarna moeten er nog nieuwe ondergrondse leidingen en riolering worden aangelegd. Als je dan gaat terugtellen, betekent het dat we dit jaar moeten gaan slopen.'

Lees ook:
- Dagcamping in Grunobuurt uit protest tegen sloopplannen
- Grunobuurt komt met alternatief plan tegen snelle sloop
- Nijestee: over twee jaar al nieuwbouw in Stephensonstraat
- 'Er is woningnood. Waarom huizen slopen en terrein braak laten liggen?'
Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad woneninstad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws