CVW stopt met sociale media: 'Soms kwamen ze letterlijk naar ons kantoor'

Centrum Veilig Wonen stopt met het bijhouden van haar Facebook- en Twitterkanalen. Aanhoudende dreigingen zijn de oorzaak. De afhandelaar van aardbevingsschades ontvangt al langere tijd bedreigingen van buitenaf.

Anonieme dreigingen
'Als je aanhoudelijk wordt lastiggevallen via sociale media, dan is voor ons het einde bereikt', aldus woordvoerder Arjan van de Leur. Begin 2015 startte de organisatie met berichtgeving via sociale media, maar daarop verschenen al snel dreigingen.

Dat gebeurde vooral anoniem via Facebook en Twitter. 'Er is niets mis met je mening uiten, maar deze dreigingen moeten we heel serieus nemen', aldus Van de Leur.

Werknemers in het nauw
De bedreigingen waren soms specifiek aan werknemers van het CVW gericht: 'Medewerkers vinden het heel onprettig om constant in een fysieke dreiging te zitten. Soms kwamen ze letterlijk naar ons kantoor toe om onze medewerkers te bedreigen.'

Omgevingsverbod
Meerdere personen kregen hiervoor een omgevingsverbod opgelegd. Ook kwam het voor dat medewerkers met naam en toenaam direct bedreigd werden via de online kanalen.

Aangifte
Centrum Veilig Wonen, gevestigd in Appingedam, heeft hiertegen aangifte gedaan. Of er strafrechtelijk onderzoek zal volgen, is nog onduidelijk.

Lees ook:
- Directie Centrum Veilig Wonen: 'Over het algemeen is het gewoon grievend en soms bedreigend'
- Personeel Centrum Veilig Wonen wordt zelfs privé belaagd
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok Groningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws