Slapen in een oude Suikersilo in Harense Hortus

De grote, witte meel- en suikersilo van 10 bij 2,5 meter die midden in de Harense Hortus Botanicus ligt, klinkt nu nog hol als je er binnenin staat. Kunstenaar Sjaak Langenberg is druk aan het klussen.

Vanaf komend seizoen moet de silo namelijk een overnachtingsplek midden in de Hortus worden. Samen met medekunstenaar Rosé de Beer en collectief Refunc werkt Langenberg aan de nieuwe 'Hortus Hermitage'.

Kijkje achter de schermen
'Vorig jaar sliepen we hier in een tentje en toen mochten we ook blijven na openingstijd. We ervoeren de omgeving en de tuin toen heel anders, en je komt ook meer in contact met de vrijwilligers die de tuinen onderhouden.'

'Zo'n kijkje achter de schermen gunden we meer mensen, dus vandaar dat we nu een gastenverblijf aan het bouwen zijn.', legt Langenberg uit.

Als je straks achterin de silo op bed ligt, dan lig je pas echt onder de sterren
Sjaak Langenberg (kunstenaar)

Oude hortus-inventaris
De ijshal verderop lag vol met allemaal oude Hortus-inventaris, zoals plantenkaartjes. 'Toen dachten we; 'als we een verblijf maken, dan is het mooi om de geschiedenis opnieuw te gebruiken. Alles is dus omgebouwd.'

Slapen onder de sterren
Achterin de silo is een groot dakraam gemaakt. De Hortus is volgens de kunstenaar zo ongeveer de enige donkere plek in Haren. 'Als je straks achterin de silo op bed ligt, dan lig je pas echt onder de sterren', mijmert Langenberg.

In september draaien Langenberg en De Beer nog proef. 'En vanaf komend seizoen gaan we er dan vol tegenaan', laat Langenberg weten.

Lees ook:
- 'Keukenhof is een soort Disneypark, dit is dat helemaal niet'
- Zuurstofboost na nachtje slapen bij Hortus
Meer over dit onderwerp:
Haren
Deel dit artikel:

Recent nieuws