Meisje (13) lastiggevallen tijdens busrit

© Archief/RTV Noord
Een 21-jarige uitgeprocedeerde asielzoeker uit Groningen wordt verdacht van het ongewenst aanraken van een 13-jarig meisje. Dat zou vorig jaar november zijn gebeurd in de bus van Groningen naar Gieten.
Het was de eerste keer dat ze alleen met de bus ging. Toen ze naast de man ging zitten, pakte hij haar hand, gaf hij haar een kus en streelde hij lange tijd haar arm, hand en rug.

In paniek

Toen ze in Gieten uitstapte, viel ze huilend in de armen van haar moeder. Ze vertelde bij de politie dat ze in paniek raakte toen de man haar aanraakte, maar zich niet durfde te verzetten.

Hand vasthouden

De man ontkent dat hij het meisje heeft betast. Hij vertelde dat hij haar leuk vond en dat ze de hele weg hadden gelachen en gepraat. Ondertussen had hij haar hand vastgehouden, maar hij had niet gemerkt dat het meisje dat niet leuk vond.

Geen werkstraf

De man verblijft in een bed-, bad- en broodopvang in Groningen. Omdat hij een uitgeprocedeerde asielzoeker is, kan hij geen werkstraf krijgen, aldus het Openbaar Ministerie.

Waarschuwing

De officier van justie vindt een onvoorwaardelijke celstraf te ver gaan. Daarom wordt een maand voorwaardelijke celstraf geëist.

'Geen bewijs'

Volgens zijn advocaat moet de verdachte worden vrijgesproken, omdat er behalve de verklaring van het meisje geen bewijs is.
De rechtbank in Assen doet over twee weken uitspraak.