Hoogezand-Sappemeer claimt bijna 3 miljoen bij NAM voor kindcentrum

De gemeente Hoogezand-Sappemeer wil 2,8 miljoen euro van de NAM voor directe en indirecte meerkosten voor het aardbevingsbestendig maken van Kindcentrum Vosholen.

1,6 miljoen extra
Daarnaast vraagt het college de raad om 1,6 miljoen euro. Dat bedrag is nodig voor stijgende kosten door onder meer inflatie, extra parkeerplaatsen en de reparatie van constructiefouten die niet onder de aardbevingsbestendige constructie vallen.

Begin 2018
Wethouder Erik Drenth verwacht dat de bouw van het kindcentrum begin 2018 wordt hervat. Drenth: 'We werken al lang en erg hard aan de herstart van de bouw. Dat is veel complexer gebleken dan we dachten. Het voorstel dat nu bij de raad ligt, is een mijlpaal.'

Veel tegenslagen
Tijdens de bouw van het kindcentrum zijn er veel tegenslagen geweest. Eerst bleek dat de plannen moesten worden aangepast omdat het gebouw aardbevingsbestendig moest worden gemaakt. Vervolgens ging de bouwer failliet. Toen een nieuw bouwbedrijf was gevonden, bleek dat er fouten in de constructieberekeningen zaten.

In het kindcentrum komen twee basisscholen, een peuterspeelzaal en naschoolse opvang.

Reactie NAM
Woordvoerder Hein Dek van de NAM is verbaasd over de claim. Hij zegt de cijfermatige onderbouwing van de claim te missen. De NAM wil die eerst afwachten.

Lees ook: Tegenslag op tegenslag: bouw kindcentrum Hoogezand opnieuw vertraagd
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok HOOGEZAND
Deel dit artikel:

Recent nieuws