Hanze wil alle studenten masteropleidingen gaan aanbieden

De Hanzehogeschool Groningen wil gaan samenwerken met andere hogescholen, om het mogelijk te maken om in 2020 voor alle studierichtingen een master te hebben.
Dat maakte bestuursvoorzitter Henk Pijlman dinsdag bekend tijdens de opening van het studiejaar. De hogeschool biedt op dit moment 24 masters aan. Volgend jaar komen daar drie bij.


De komende maanden gebruikt de Hanzehogeschool om te bepalen hoe de nieuwe masters eruit moeten zien. Daarvoor werkt de hogeschool samen met het bedrijfsleven.

Vervolgjaar

Hbo-studenten kunnen na hun studie kiezen voor een vervolgjaar. Dit kan ook een master zijn aan een universiteit, maar dan moeten ze wel extra vakken volgen om de overgang naar wetenschappelijk onderwijs te kunnen maken.

Innovatieprijs

Tijdens de opening van het studiejaar werd ook de Hanze Innovatieprijs uitgereikt. Die ging naar Hidde van Wezel en Rozemarijn Veenstra van de opleiding Bouwkunde en Civiele Techniek. Ze deden onderzoek naar de mogelijkheden van lichte en duurzame bouwmaterialen.

Lustrum

In 2018 viert de Hanzehogeschool ook haar 44ste lustrum. Het is dan 220 jaar geleden dat aan de Academie voor Teeken-Bouw- en Zeevaartkunde de eerste les werd gegeven.

Lees ook: