Regenboogweek Oldambt: 'Niet alle 50-plussers durven voor hun geaardheid uit te komen'

De gemeente Oldambt vraagt van 8 tot en met 15 oktober extra aandacht voor de positie waarin lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT'ers) zich bevinden.

Drijvende kracht achter deze zogeheten Regenboogweek is Marjet Bos van Roze 50plus Oldambt.

Emancipatie en acceptatie
Roze 50plus Oldambt maakt zich sterk voor emancipatie en acceptatie van LHBT'ers. Door hun inspanningen nam de gemeenteraad van het Oldambt in juni 2016 al unaniem een meerjarige LHBT-beleidsnota aan.

Bos is trots dat de Regenboogweek plaatsvindt in de gemeente waar zij dertien jaar geleden naartoe verhuisde. 'Toch merk in mijn omgeving dat nog niet alle 50-plussers voor hun geaardheid uit durven te komen. Wij willen we daarvoor draagvlak creëren.'

Internationale coming out-dag
Het is de eerste keer dat er in de gemeente Oldambt een Regenboogweek plaatsvindt. Vorig jaar vond op 11 oktober - de internationale coming out-dag - al wel een symposium plaats in Winschoten.

Bos: 'Dat symposium opende deuren om een Regenboogweek te organiseren, want de reacties waren over het algemeen goed. Heel fijn, want wij vieren ons leven óók!', klinkt het enthousiast. 'LHBT'ers hebben het niet altijd even makkelijk', weet ze.

Helaas is het contact met zorginstellingen vooralsnog eenrichtingsverkeer
Marjet Bos - 50plus Oldambt


Eenrichtingsverkeer
Bos kijkt ook al verder dan de naderende Regenboogweek. 'Wij hebben zorginstellingen in de regio benaderd om contact te leggen met LHBT'ers onder 50-plussers. Helaas is dat contact vooralsnog eenrichtingsverkeer. Een extra reden om ons te laten zien in de Regenboogweek!'

Klik hier voor het programma van 8 tot 15 oktober in de gemeente Oldambt.

Lees ook: Regenboogvlag op Martinitoren voor Coming Outdag (2014)
Meer over dit onderwerp:
kunst_en_cultuur WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws