Astrid Schrage op Sint Maarten: 'We hebben echt goederen nodig'

Het eiland Sint Maarten wordt na orkaan Irma langzaam maar zeker weer opgebouwd. De orkaan zorgde vorige week voor vier doden en liet een grote ravage op het eiland achter. Ook de Groningse Astrid Schrage helpt waar ze kan.

Astrid Schrage uit Muntendam geeft les op Sint Maarten. Haar eigen huis is door de storm nauwelijks beschadigd, maar de school waar ze lesgeeft heeft zwaar geleden onder Irma.

Beetje bij beetje

'Ik probeer nu echt te helpen waar ik kan. Ik ga zometeen naar mijn school toe en daar ruim ik samen met mijn collega's alles beetje bij beetje op.'

Verlossend bericht

De familie van Astrid zat tijdens de storm op Sint Maarten in Nederland urenlang in spanning. Op woensdagavond ontvingen haar ouders een kort 'ik ben veilig'. Pas een dag later konden ze haar langer spreken. Door de uitgevallen elektriciteit was communicatie met Sint Maarten nauwelijks mogelijk.

Opbouw

Schrage hoopt dat haar school over twee á drie weken weer open gaat. 'Ik ben benieuwd of we het gaan redden om alles zo snel weer op te bouwen. We hebben echt goederen nodig om alles weer te herstellen.' Er zijn onder andere honderd militairen van de luchtbrigade in Assen die helpen bij de wederopbouw van het eiland.

Lees ook:

- Militairen kazerne in Assen gaan helpen op Sint Maarten
- De dag na superorkaan Irma: 'Huizen zijn met de grond gelijk gemaakt'
- Groningse zet zich schrap voor superorkaan Irma
- Astrid op Sint Maarten: 'Het ergste uur komt er nu aan'

Meer over dit onderwerp:
SINT MAARTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws