Rondje Groningen: over smaak valt te twisten

Een keer per dag, om 21.00 uur, struint RTV Noord naar de leukste en meest opmerkelijke berichten uit Stad en Ommeland. Vandaag in Rondje Groningen: kom met de auto, als het kan...

1. Keyls kwestie van smaak
Catherine Keyl schoffeerde dit weekend heel wat noordelijke vrouwen met haar column in De Telegraaf. Bij Omrop Fryslân reageerde 'La Keyl' op alle ophef. Daarvan is ze toch wel wat geschrokken:


2. Hele dag file op de A7
Het was vandaag weer flink raak op de A7. Door een ongeluk tussen Frieschepalen en Marum stond er urenlang een file van Heerenveen naar Groningen. Het ongeluk gebeurde even voor 10.00 uur, maar de vertraging hield uren aan.


3. Airport Night Run kilometer te kort
Je traint voor tien kilometer, pakt je eigen tempo en daagt jezelf uit net even wat sneller te lopen dan je vorige record. Met die instelling begonnen heel wat renners afgelopen weekend aan de Airport Night Run; het nieuwe hardloopevenement op de start- en landingsbaan van Groningen Airport Eelde. De tien kilometer bleek een kilometer te kort, maar de organisatie kijkt wel tevreden terug:


Robert Mulder keek iets anders naar het evenement:


4. Wandelaars: samen in de auto a.u.b.!
De hevige buien van de afgelopen dagen hebben ook gevolgen voor de Tocht om de Noord. De grote parkeerplaats is zo drassig dat er geen auto meer op kan staan. Het grootste wandelevenement van Groningen wordt komend weekeinde gehouden. Advies van de organisatie: ga carpoolen! En natuurlijk: het thema van de Tocht om de Noord is deze keer: de kracht van water...

5. Niet ballen maar knallen
Je kunt bij de pakken neer zitten als je een weekend geen voetbalwedstrijd hebt. Maar je kunt ook iets anders gaan doen. Be Quick klom en schoot:


6. De beste dj van Nederland
'Deejay Irie' uit Groningen werd afgelopen weekend eerste bij de Nederlandse voorronde van de wereldkampioenschappen DJ'en. Hij mag daardoor binnenkort ons land vertegenwoordigen bij de World Finals.


7. Op de pof werkt soms best goed
De gemeente Groningen liep voorop met de oprichting van een kredietunie voor ondernemers. Andere gemeenten volgden. De resultaten zijn goed, zegt de gemeente.

8. Hoedjesdag
SP-politica Sandra Beckerman verheugt zich alvast op haar eerste Hoedjes... eh Prinsjesdag als Tweede Kamerlid:


Rondje Groningen is er elke werkdag om 21.00 uur. Lees de vorige edities hier terug.
Meer over dit onderwerp:
rondjegroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws