Rondje Groningen: Anita Witzier is 60 euro waard

© Marthijs Veldthuis/Beeldbewerking RTV Noord
Eén keer per dag, om 21.00 uur, struint RTV Noord naar de leukste en meest opmerkelijke berichten uit Stad en Ommeland. Vandaag in Rondje Groningen gaan er bekende Nederlanders onder de hamer.
1. WK waaierrijden

Na de Giro en de Vuelta nu ook de WK wielrennen naar Noord-Nederland? Voormalig topschaatsster

3. Pizza Vindicat?

Voor een pizzaatje zijn wij altijd wel te porren. Maar of de pizza Vindicat van Hasret wel zo'n goed idee is? Stadsblog Sikkom zag deze recensie staan op Thuisbezorgd.nl:

4. Vieze hond!

De gedragingen van de dames en heren van Vindicat atque Polit (we herhalen nog maar eens waar dit voor staat: 'Handhaaft en Beschaaft') inspireren ook tv-presentator Arjen Lubach. Afgelopen weekend had hij in zijn 'Zondag met Lubach' al geen goed woord over voor de Groningse studentenvereniging:

En vandaag tweette Lubach dit filmpje van een 'Vindihond', die ook wat op de muur smeert:

5. Als Kamp komt, beeft de aarde

Niet voor het eerst, maar hopelijk wel voor het laatst. Als minister Kamp onze provincie bezoekt, siddert de Groninger bodem. Ook vandaag waren er weer twee bevingen. Eén had als epicentrum villadorp Haren (1.4 op de schaal van Richter), de andere trilling was bij Appingedam:

Eén geluk: het was vermoedelijk voor het laatst dat Henk Kamp als (demissionair) minister onze provincie bezocht...

6. Rookworstentopper

Zijn bijna-naamgenoot Henk Kamps - met een s dus - is niet demissionair. Verre van zelfs. Op een concours van Keurslagers behaalde de Winsumer twee keer goud, zowel voor zijn grove Groninger als voor zijn fijne Gelderse rookworst, schrijft WinsumNieuws:

7. ANWB-stelletjes

Het is een ware trend: stelletjes spotten die dezelfde outfit dragen. De volgende Facebookpagina voor Groningen is pas begonnen en dat levert nu al hilarische beelden op:

8. Erica zoals je haar nog nooit zag

In de synagoge van Groningen werd vanavond het 'foeilelijke' schilderij van Erica Terpstra geveild. Het schilderij, dat eigenlijk gemaakt werd voor het programma 'Sterren op het Doek', bracht 390 euro op.

Collega-presentatrice Anita Witzier was een stuk minder populair bij de veilingbezoekers. Haar beeltenis ging weg voor slechts 60 euro...

9. Oude bieten

De bietencampagne is weer in volle gang. Dagelijks gaan vele tonnen bieten naar de suikerfabriek in Hoogkerk, zo goed en zo kwaad als dat gaat vanwege het natte land. De gemeente Groningen haalde dit jaren '30-filmpje van de oude Friesch-Groningsche Beetwortelsuikerfabriek in Stad uit het archief:
Rondje Groningen is er elke werkdag om 21.00 uur. Lees de vorige edities hier terug.