Noord-Nederland aast nu op WK wielrennen 2023

Nederland organiseerde de WK in 2012 voor het laatst
Nederland organiseerde de WK in 2012 voor het laatst © Paul Raats/ANP
De wereldkampioenschappen wielrennen komen pas op z'n vroegst in 2023 naar Noord-Nederland. Dat concludeert Renate Groenewold van de organiserende stichting na een gesprek met de internationale wielerbond UCI .
Groenewold was de afgelopen dagen bij de WK in Noorwegen om te lobbyen voor de kandidatuur van Noord-Nederland. Het oorspronkelijke plan was om de WK in 2020 naar Groningen en Drenthe te halen. Dit werd vorig jaar al verschoven naar 2021.

'2023 het meest kansrijk'

Maar na gesprekken met de UCI bleek het verstandiger de kandidatuur nog eens twee jaar op te schuiven. '2023 is het meest kansrijk', aldus Groenewold. 'Dat verschaft ons de tijd om de juiste voorbereidingen te treffen en partijen te laten aanhaken en goede programma's voor 2023 te ontwikkelen. We kunnen nu opschalen om ons kandidaat te gaan stellen.'

Bauke Mollema ambassadeur

De kandidatuur wordt gesteund door de provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten Groningen, Emmen en Assen. Bauke Mollema heeft zich als ambassadeur verbonden aan het initiatief. De laatste keer dat de WK wielrennen in Nederland werden gehouden was in 2012 in Valkenburg.

Lees ook: