Vernieuwde situatie Westerhaven: 'Het is levensgevaarlijk'

De nieuwe verkeerssituatie op de Westerhaven in Stad na de herinrichting, is nog even wennen. Vooral de oversteek van de Eendrachtskade richting Westerhaven lijkt voor veel mensen de grootste verandering.

Verkeersregelaar

Op het vernieuwde punt tussen de Eendrachtskade en de Westerhaven staat momenteel een verkeersregelaar om de situatie in goede banen te leiden, maar dat gaat niet altijd even vlekkeloos.

Ongeluk

Zo ervaarde ook Brenda Haagsma uit Aduard. Op haar pas gekochte e-bike werd ze dinsdagmiddag aangereden op het gevaarlijke punt. 'Een auto reed de busbaan op, maar werd door een agressief gebarende verkeersregelaar gedwongen om achteruit te rijden, net op het moment dat ik langsfietste. En daar lag ik.'

Erg geschrokken

Aan het ongeluk hield ze slechts een paar blauwe plekken en veel spierpijn over, maar ze is erg geschrokken door het handelen van de verkeersregelaar. 'De vrouw die mij aanreed was zo overstuur door de hele situatie, maar vooral door het boze gedrag van de verkeersregelaar. Ook naar mij keek hij na het ongeluk niet om', zegt Haagsma.

Herkenbaar verhaal

'Gelukkig viel het mee, maar wie weet had ik wel iets gebroken. Ik heb van heel veel mensen gehoord die mijn verhaal herkennen en zeggen: dit is mij ook eens (bijna) overkomen.'

Hoe lang er nog verkeersregelaars bij Westerhaven zullen staan is niet bekend.

Lees ook:

- Pendelbusje binnenstad is nog even wennen
- Stad heeft meer geld nodig om verkeersproblematiek aan te passen

Lees alles over de veranderingen in de binnenstad van Groningen in ons

dossier.

Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws