Brede steun voor 'Bloeiend Verzet'

Het initiatief van SP-kamerlid Sandra Beckerman voor de aanleg van een bloemenveld voor 'alle helden die strijden tegen gaswinning en schade' krijgt brede steun.

Een fiks aantal Kamerleden en maatschappelijke organisaties ondersteunen de actie die 'Bloeiend Verzet' is gedoopt.

De komende weken worden in het kader van de actie bloembollen verkocht voor minimaal één euro. Daarmee worden de kosten gedekt.

Bloemenpracht

Het is de bedoeling dat de bloembollen 11 november worden gepoot op een stuk grond de gemeente Eemsmond. En dat moet dan weer in het voorjaar leiden tot een bloemenpracht. 'Als symbool van het verzet,' licht Beckerman toe.

De actie wordt ondersteund door de Kamerleden Anne Kuik (CDA), Henk Nijboer (PvdA), Liesbeth van Tongeren (GroenLinks), Dion Graus (PVV) en Frank Wessenberg (PvdD). Verder doen ook de Groninger Bodem Beweging (GBB), het gasberaad, Milieudefensie en Van Graan naar Banaan. Ook CU-statenlid Stieneke van der Graaf, Annemarie Heite en kunstenares Agnes Bakker zijn van de partij.

De actie gaat vrijdag van start. Dat gebeurt met de opening van een website, waar de bloembollen besteld kunnen worden. Op moment van schrijven is de website nog niet bereikbaar.

Lees ook:

- Een bloembollenveld voor de strijders tegen de gaswinning
- Sandra Beckerman in Noord Vandaag over de bloembollenactie
- Dossier aardbevingen

Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok LOPPERSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws