Toch bussen tussen Vlagtwedde en Ter Apel onder schooltijd

© Jos Schuurman / FPS
Er blijft toch gewoon een bus rijden tussen Vlagtwedde en Ter Apel in schooltijden. Dat bevestigt wethouder Giny Luth (Gemeentebelangen Westerwolde) van Vlagtwedde.
Eerdere plannen dat de bus alleen nog in de spits zou rijden zijn teruggedraaid. De hubtaxi, die buiten de spitsuren zou gaan rijden tussen Vlagtwedde en Ter Apel, rijdt hierdoor alleen nog na de avondspits.

Kritiek

'We zijn hier erg blij mee', zegt Luth. Ze had eerder veel kritiek op de hubtaxi, omdat die veel duurder is dan de bus die er nu rijdt. Na vijftien kilometer reizen met een hubtaxi moet er zelfs commercieel taxitarief worden betaald. Dat ligt volgens Luth twee tot drie keer hoger dan het tarief van openbaar vervoer. Maar dat hoeft dus toch niet meer, in ieder geval op de tijden dat de RSG (Regionale Scholengemeenschap) in Ter Apel open is.

Uiteindelijk wordt er geluisterd

'We hebben hierover drie keer geklaagd bij het OV-bureau Groningen Drenthe en blijkbaar wordt er uiteindelijk toch wel geluisterd', legt Luth uit. 'Daar is dus wat geduld voor nodig.'

Wensen

Toch heeft Luth nog wel wensen. 'We zitten nog steeds te wachten op snelle verbinding tussen Ter Apel en Groningen. We willen eigenlijk dat de Qliner die nu tussen Stadskanaal en Groningen rijdt, tussen Ter Apel en Groningen gaat rijden. 'Als je dan toch lang onderweg bent is het wel prettig als je niet hoeft over te stappen in Gieten en een snelle internetverbinding hebt.'