Menzis helpt vijfhonderd klanten met betalingsachterstand

Zorgverzekeraar Menzis in Groningen gaat klanten met een betalingsachterstand helpen. Vijfhonderd verzekerden die langer dan zes maanden geen zorgpremie hebben betaald, krijgen een aanbod voor het afbouwen van hun schuld.

Op termijn komt een veelvoud van verzekerden met betalingsproblemen daarvoor in aanmerking, aldus Henriëtte Setz, directeur Klant en Operatie van Menzis.

Na twee jaar schuldenvrij

Samen met financieel bewindvoerder BFS biedt Menzis een betalingsregeling aan waarbij de schuld na twee jaar moet zijn weggewerkt. Dat aanbod geldt niet voor mensen die al in een schuldsaneringstraject zitten.

In Nederland staat een kwart miljoen zorgverzekerden als wanbetaler bekend. Door eerdere initiatieven van overheid en verzekeraars is dat aantal al teruggebracht. Eind 2014 hadden nog 325.000 verzekerden een flinke betalingsachterstand.

Kwijtgescholden

Wie langer dan zes maanden in gebreke blijft, wordt aangemeld bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK), dat namens de overheid tal van wettelijke regelingen uitvoert.

Wie onder zo'n regeling van het CAK valt, betaalt over het algemeen meer. Deze mensen moeten namelijk niet alleen hun verplichte zorgverzekering betalen, maar ook de niet-betaalde premie, incassokosten, rente en niet-betaald eigen risico.

De regeling van Menzis is anders. Na nog een jaar worden bijvoorbeeld de incassokosten en de proceskosten bij de deurwaarder kwijtgescholden.

Lees ook:

- Menzis overvallen door terugdraaien verhoging eigen risico
- Topman Menzis: 'Dokters blijven medicijnen van de patiënt bepalen'
- Menzis: 'Nog niets te zeggen over stijging zorgpremie'

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws