Omwonenden Kaap Hoorn zijn feestjes zat

Bewonersvereniging Meer Buren is de feestjes van paviljoen Kaap Hoorn aan het Hoornsemeer bij de stad Groningen meer dan zat. Volgens de bewonersvereniging hebben veel omwonenden last van bastonen door de muziek die er gedraaid wordt.

Meer Buren

Meer Buren is een bewonersvereniging die opkomt voor de belangen van bewoners die rondom het Paterswoldse- en het Hoornsemeer wonen. De club heeft zo'n tweehonderd leden en houdt zich al langer bezig met de geluidsoverlast die Kaap Hoorn veroorzaakt.

Brandbrief

De bestuursleden schreven naar aanleiding van een feest op 16 september in Kaap Hoorn een brandbrief naar de gemeente Haren. Ze zijn de geluidsoverlast meer dan zat. Volgens verantwoordelijk wethouder Mariska Sloot (Gezond Verstand Haren) houdt het horecabedrijf zich echter aan alle regels.

Controle bij elk feest

De overlast is bekend bij de gemeente Haren. 'Wij controleren ter plekke bij elk feest. Er zijn geen overtredingen van de geluidsnorm geweest. Toch blijven veel mensen last houden', aldus de wethouder.

Andere meetmethode

Om de overlast te lijf te gaan heeft de gemeente in gesprek met de eigenaar van Kaap Hoorn besloten om de hoogte van bastonen in de muziek naar beneden te brengen. 'Als de bastonen minder worden, dan zal de overlast ook minder zijn', zegt Sloot.

Meer over dit onderwerp:
HAREN
Deel dit artikel:

Recent nieuws