Groningse Gouden Kalf-nominatie: 'Het geeft ontzettend veel energie'

Een shot uit de genomineerde animatiefilm, die gemaakt is door de Harense heren van Big Pixel
Een shot uit de genomineerde animatiefilm, die gemaakt is door de Harense heren van Big Pixel © Big Pixel/Archief
Meer dan een jaar zijn de jongens van Big Pixel Animation Studio in Haren ermee bezig geweest. Zij hielpen mee aan de animatiefilm Polska Warrior. En met succes: de film heeft een nominatie voor een Gouden Kalf in de wacht gesleept.
Het script van de film lag er al toen de jongens werden gevraagd of ze wilden meewerken aan het project. Die vraag was volgens oprichter Jeroen Hoekstra een droom die uitkwam.

Tijdrovend

De makers van de Polska Warrior zijn ruim een jaar bezig geweest met het realiseren van de film. De animaties maakten ze in samenwerking met een andere Groningse animatiestudio, genaamd Happy Ship.
De eigenaar van Big Pixel stelt dat het geen werk is dat snel klaar is: 'Als je één poppetje wil laten rennen en je wilt het ook een bepaalde weg laten afrennen, dan kost je dat al gauw één middag.' Ondanks dat vond Hoekstra het een leuke opdracht. 'Als het allemaal lukt, geeft het je ook ontzettend veel energie.'

Uitreiking

De volledige film duurt 25 minuten. Samen met de films 'Weeën' en 'Sand' is Polska Warrior genomineerd voor de categorie 'Beste korte film'. Vrijdagavond wordt bekend welke film de Gouden Kalf in ontvangst mag nemen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier een voorproefje van de film: