GHHC lijdt vierde nederlaag op rij in Amstelveen

De hockeysters van GHHC hebben vrijdagavond in Amstelveen opnieuw een nederlaag geleden. De uitwedstrijd tegen Hurley ging nipt met 1-0 verloren. Het was de vierde nederlaag in successie voor de formatie van coach Marc Materek.

Verliespartij

Door deze nieuwe verliespartij staan de Groningse vrouwen puntloos onderaan in de hoofdklasse. Aanstaande zondag kan er op de Harener Holt revanche genomen worden voor deze slechte seizoensstart als Huizen op bezoek komt.

Goede wedstrijd

GHHC speelde ondanks de nederlaag een goede wedstrijd. De Groningse vrouwen slaagden er in om dominant te spelen en Hurley onder druk te zetten. Het aardige spel hield echter op bij de vijandelijke cirkel en zodoende werden er te weinig scoringskansen gecreëerd.

Illustratief

Illustratief hiervoor was het feit dat er in de hele wedstrijd slechts één strafcorner werd afgedwongen tegenover zes van Hurley. De avondwedstrijd in Amstelveen werd zeven minuten voor tijd beslist toen Laura van Heugten na een ingeschoten strafcorner in de scrimmage profiteerde van de vrij gekomen bal en keepster Jantien Gunter klopte.

Progressie

Renske Siersema van Hurley werd vlak hierna nog met twee keer geel uit het veld gestuurd, maar GHHC slaagde er niet in te profiteren van deze overtalsituatie. De progressie in het veldspel was zichtbaar in Amstelveen, nu de punten nog.

Lees ook: GHHC geveld door vier treffers van Pien van Nes

Meer over dit onderwerp:
sport GHHC AMSTELVEEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws