Lois Abbingh scoort acht keer in kwalificatieduel tegen Kosovo

© Archief: Marijan Murat
De stad-Groningse handbalster Lois Abbingh scoorde zondag in de tweede wedstrijd van Oranje in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap tegen Kosovo acht keer.
In de Kosovaarse hoofdstad Prishtina werd het 40-12 voor het team van bondscoach Helle Thomsen. Halverwege leidde Oranje met 19-4. Lois Abbingh wist dus acht keer te scoren, twee keer meer dan topscoorster Estevana Polman. Angela Malestein, Yvette Broch en Kelly Broch waren iedere vier keer trefzeker, zo melden de collega's van RTV Drenthe.

Aan de leiding

Een overwinning met 28 doelpunten verschil heeft Oranje op doelsaldo aan de leiding gebracht in groep 7. De handbalsters hadden de eerste wedstrijd met 33-21 van Wit-Rusland gewonnen en hebben een doelsaldo van +40 tegen +32 van Hongarije.

Hongarije

Nederland speelt de derde kwalificatiewedstrijd uit tegen Hongarije. De Hongaarse handbalsters wonnen met 25-18 van Wit-Rusland en zijn eveneens met twee zeges gestart. De beste twee landen plaatsen zich voor het EK dat van 30 november tot met 16 december 2018 plaatsvindt in Frankrijk.